Leírás

2014 szeptember óta Angliában - tapasztalataim, amik talán hasznosak lesznek valakinek

Friss topikok

  • braindamage: @the.man: Igen, én is nézegettem mostanában, hogy több bank is fizetne azért, hogy az ember hozzáj... (2015.04.01. 13:44) Bankszámla

Bankszámla

2014.11.17. 00:13 braindamage

Az egyik legelső dolog a mobilszám beszerzése mellett, hogy legyen egy angol bankszámla, amire utalhatják a fizetést.

Természetesen személyesen, először a Halifax, majd a Lloyds bankokban próbálkoztam, de mindkét helyről elhajtottak azzal, hogy a legegyszerűbb Cash Accountot csak online lehet nyitni, nem kell hozzá ügyintéző.
Egy gond volt ezzel, nem voltam elég ideje Angliában és hibát dobott a weboldal, hazudni pedig nem akartam, így felhívtam a Lloyds ügyfélszolgálatát, ahol sűrű bocsánatkérések mellett elmondták, hogy a fiókban kellett volna adniuk egy előjegyzési időpontot, amit a telefonos meg is tett nekem. Három dokumentumra volt szükség: személyi, útlevél és egy levél a munkáltatótól, rajta a lakcímemmel. A kapott időpontra elmentem a bankba és fél órán belül elkészült a bankszámlám online hozzáféréssel, az első fizetési csekkemet beváltás helyett a friss számlámra utaltattam, a második heti fizetésem már egyből ide érkezett. A dombornyomott Visa kártyámat és a hozzá tartozó PIN kódot két külön borítékban kaptam meg egy-másfél héten belül. Számlavezetési díj nincs, a készpénzfelvétel is ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://otora.blog.hu/api/trackback/id/tr436908391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha Llyodsos számládat átviszed a halifaxhoz kapsz 100 font bónuszt. Utána meg upgreadelsz reward accuntra akkor kapsz havi 5 fontot. Persze pár feltételnek meg kell, hogy legyen.
@the.man: Igen, én is nézegettem mostanában, hogy több bank is fizetne azért, hogy az ember hozzájuk vigye a számláját. Hat bankon átvándorolva akár 800 fontot is össze lehet szedni, a részletek itt találhatóak: www.hotukdeals.com/deals/time-play-banks-their-own-game-maximise-switch-incentives-earn-up-800-megathread-2079867
süti beállítások módosítása